Historikk Skriv ut E-post

Med utgangspunkt i et grustak i Meråker etablerte Petter Hernes, opprinnelig fra Frosta og bestefar til nåværende eier Jon Petter, seg som anleggsentreprenør i forbindelse med den store kraftutbyggingen i bygda i 1936.

Virksomheten vokste, både organisatorisk og gjennom oppkjøp. I tillegg til graving og masseflytting ble transport snart en ekstra fot å stå på. Meråker Smelteverk var i mange år største oppdragsgiver.

Fra 1960 begynte bedriften å operere utenfor egen kommune, og Trondheimsområdet er med årene blitt det største markedet for maskinentreprenørdelen, Arne Hernes AS, som med nærmere 40 ansatte er størst i konsernet. For Hernes Transport AS er flis og tømmertransport viktige fraktgods.

I 2006 inngikk Hernes AS langsiktig driftsavtale for Muruvik Havn, som Meråker kommune hadde kjøpt av Elkem. Havneanlegget er tiltenkt en sentral rolle i fremtidens Hernes-konsern.

Jon Petter Hernes overtok som eier og daglig leder av familiebedriften etter faren Arne i 1994. I 1997 ble hovedsetet flyttet fra Meråker til Sutterøleieret i Stjørdal.

Hernes konsernet består i dag av datterselskapene Arne Hernes AS (entreprenør), Hernes Transport AS, Hernes Eiendom AS og Muruvik Havn AS.


 

 

Besøkende

Vi har 21 gjester her nå

Hernes Konsernet

Hernes AS
Sutterøygata 18
7502 Stjørdal

Tel : (+47) 74 82 29 20

 

011.jpg